Մեր հետևորդներից Արսենը մատչելի գնով տшվարի միս է վшճառում․ Թարմ, բարձր որшկի միս է, եթե ցшնկանում եք նշեք

Արսենը, ով բնակվում է Կոտայքի մարզում, վաճառում է տավարի միս։ Միսը մորթելու են դեկտեմբերի 26-ին և վաճառեն։ Նրա խնդրանքով ենք տարածում այս տեղեկությունը և ցանկացողները կարող են մեկնաբանությունում նշել և Արսենը կկապնվի ձեզ հետ։     1 կգ-ն 3000 դրամ է։ Խառը կտորներով է վաճառելու։  Տավարի միս, վայրի ցլերի ենթատեսակների մսի գյուղատնտեսական և խոհարարական դասակարգում։ Մսամթերքի որակը կարող է կախված լինել անասունի հասակից, ցեղից և բտվածության աստիճանից։ Համարվում է բարձրարժեք սննդամթերք մարդու համար, պարունակում է սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր, հանքանյութեր, ինչպես նաև A, B և D վիտամիններ։     Տավարամսի հիմնական սննդային արժեքը կախված է դրանում պարունակվող լիարժեք սպիտակուցներից և ճարպերից, որոնք գտնվում են մկանային և ճարպային հյուսվածքներում։

 

Տավարի մսի սննդանյութերն ունեն բարձր մարսելիություն։ Մարսելիությունը չոր նյութերի հաշվով կազմում է 95,0 %, սպիտակուցներինը՝ 95,7 %, ճարպերինը՝ 93,5 %, ածխաջրերինը՝ 97,0 % և հանքային նյութերինը՝ 81,8 %։ Տարբեր ցեղերի կենդանիների մսային մթերատվությունը պայմանավորված է դրանց մորՖոլոգիական (ձևաբանական) և ֆիզիոլոգիական առանձնահատկություններով, որոնք ձևավորվում և զարգանում են կենդանիների աճեցման ընթացքում ժառանգականության, կերակրման և պահվածքի ազդեցության ներքո։     Մսային մթերատվությունը բնութագրվում է որոշակի ժամանակահատվածում կենդանու սպանդից ստացված մսեղիքի ինչպես քանակական, այնպես էլ որակական ցուցանիշներով։ Տավարի սպանդից ստանում են մսեղիք, ճարպ, ենթամթերքներ և տեխնիկական հումք։

Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Mer-hetEVordneric-Arseny-matcheli-gnov-tavari-mis-e-va-arum-Tarm-barjr-oraki-mis-e-ete-cankanum-ek-nshek-24898?fbclid=IwY2xjawHWGNxleHRuA2FlbQIxMQABHWroV_oXfUsBJHpjSkjwGb7oSnlJeqrG-Ncm5Po33Mk8zHJ-I691RssdSQ_aem_BYB-om8GHWpz89CYUVDanQ

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Մեկնաբանել